Kesihatan atau Kereta Baru

Sharing drpd seorg rakan ejen:

Aku dpt sms tgh mlm td dr adik client aku yg polisi dia dah lapsed..client aku tu tgh tenat kat ICU..br pindah dr KPJ Sel ke HKL..adik dia nak byrkan outstanding amount utk inforce kan blk policy abg dia but its too late!…kesian..yg plg sedih, dia stop Takaful sebab beli kete baru..x mampu nak byr Takaful….

Moral of the story :

1. Yang dah ada perlindungan takaful tu, pastikan ianya masih hidup dan jangan jadikan ianya adalah benda pertama anda korbankan bila mengalami kesulitan…

2. Yang tak de lagi takaful tu, cepat2 lah dapatkan sebab takaful ni bukan macam Panadol, nak pakai baru gi cari…

So fikir dan renung-renungkanlah

Tidak ingin jadi seperti ini? Dan ingin dilindungi?

Quote_Layer-1

Credit 2 : http://razmanget.com/kisah-dan-pengajaran/kesihatan-atau-kereta-baru/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s