Windows 7 SP1 now available for everyone

Microsoft shipped the most important update yet to Windows 7 yesterday–or so you’d conclude from the Redmond, Wash., company’s home-page promotion of this Service Pack 1 patch. Its name would suggest the same; Microsoft ranks Service Packs among its most comprehensive, sweeping fixes, issued only two or three times for an edition of Windows.

windows_7_sp1_ready.PNG

Although the initial dialog in Windows Update suggested this download could run anywhere from 44 to 533.1 megabytes, this machine only needed a 62.5 MB download, or less than a tenth ofsome of Apple’s Mac OS X updates. Windows Update took about 30 minutes to install SP1, after which the computer spent another 24 minutes in a post-reboot “configuring” session. Continue reading

Advertisements

Sejenak @ P’raya kampus

Kumpulan pro-Mahasiswa Universiti Malaya memenangi pilihan raya kampus universiti itu hari ini.

izzuddin hilmi leading the crowd of 200Mereka menyapu bersih semua 9 kerusi umum dan mendapat 14 kerusi fakulti.

Lawan mereka hanya berjaya mendapat 16 kerusi fakulti.

Manakala calon bebas menang dua kerusi fakulti.

Dengan kemenangan itu, calon pro-M Masturah Abu Bakar yang dilaporkan hilang sebelum ini turut menang.

Calon kerusi umum itu mendapat undi keenam tertinggi.

Keputusan itu diumumkan pada jam 6 petang tadi. Manakala tempoh bantahan ditetapkan sehingga jam 8 malam ini.

Bantahan tersebut akan diteliti esok dan keputusannya akan diumumkan lusa.  Continue reading

By Testingunderground Posted in News

Kena Tindih @ Lumpuh Waktu Tidur (Sleep Paralysis)

Anda pernah dihimpit hantu ketika sedang tidur? Mungkin semua orang pernah mengalami situasi ini. Sekiranya kejadian ini berlaku, kita seperti kena tindih, tidak boleh menggerakkan seluruh badan walaupun dalam keadaan sedar dan mata separuh terbuka. Masa tu, mulalah nampak benda yang bukan-bukan. Makhluk hitam dan sebagainya. Geram betul kalau benda tu berlaku. Mulut mulalah terkumat-kamit baca Ayat Kursi tapi still tak boleh gerak juga. Lepas dah lebih kurang 5 minit, baru boleh bergerak. Seram sejuk jugalah.

Fenomena Hantu Tindih (gambar hnayalah hiasan)

Fenomena Hantu Tindih (gambar hanyalah hiasan)

Masa kat asrama dulu, member-member pernah kena tindih/himpit hantu ni. Biasanya berlaku selepas balik kuliah dalam keadaan penat dan selalunya berlaku masa mula nak tidur-tidur ayam. Masa tu, rasa sesak nafas, dengar bunyi mengilai lah, terasa ada benda cuit-cuit badan saya. Seram siot..

Continue reading

By Testingunderground Posted in Health

TOP 5 Video Editing Software Review

Rank #1 #2 #3 #4 #5
Excellent score Excellent
Very good score Very Good
Good score Good
Fair score Fair
Poor score Poor
CyberLink PowerDirector Corel VideoStudio Pro X3 Adobe Premiere Elements MAGIX Movie Edit Pro VideoPad
CyberLink PowerDirector Corel VideoStudio Pro X3 Adobe Premiere Elements MAGIX Movie Edit Pro VideoPad
Reviewer Comments Read Review
Watch Video Review
Read Review
Watch Video Review
Read Review Read Review Read Review
Lowest Price Buy CyberLink PowerDirector 9 Deluxe
$49.95
Buy Corel VideoStudio Pro X3
$49.99
Buy Adobe Premiere Elements 9
$99.99
Buy MAGIX Movie Edit Pro 17 Plus HD
$99.99
Buy VideoPad 2
$59.95
Proportion of people who buy the product 94.28% 2.60% 1.73% 0.43% 0.00%
Overall Rating Excellent Excellent Excellent Excellent Excellent
Ratings  Continue reading
By Testingunderground Posted in Software

Kisah Benar – Sedar Setelah Koma..Hasil doa 50 orang ikhlas.

Roshaizad berusia 38 tahun mempunyai seorang isteri berusia 32 tahun yang cantik dan baik hati… Suri rumahtangga sepenuhnya. Dikurniakan dua orang anak lelaki berusia 8 dan 6 tahun. Beliau berkerja di sebuah syarikat antarabangsa sebagai maintenance engineer di samping memegang jawatan sebagai penyelia Emergency Responce Team (ERT) di kilangnya.

Tugasnya agak sibuk dan adakalanya berkerja sehinga lewat malam dan juga di hujung minggu.

Januari 2009, beliau telah terlibat di dalam kemalangan jalan raya sewaktu ke tempat kerja pada kira-kira jam 7.30 pagi.Kereta yang dipandunya bertembung dengan sebuah van kilang sewaktu dia cuba memotong sebuah van kilang yang lain di sebuah selekoh di Gurun, Kedah.

Beliau telah koma selama 3 hari dan dirawat di sebuah hospital pakar selama 47 hari lagi.  Continue reading

New Chapter For Egypt Begin After Hosni Resigns

Pro-democracy protesters in Tahrir Square have vowed to take the protests to a ‘last and final stage’ [AFP]

Hosni Mubarak, the Egyptian president, has resigned from his post, handing over power to the armed forces.

Omar Suleiman, the vice-president, announced in a televised address that the president was “waiving” his office, and had handed over authority to the Supreme Council of the armed forces.

Suleiman’s short statement was received with a roar of approval and by celebratory chanting and flag-waving from a crowd of hundreds of thousands in Cairo’s Tahrir Square, as well by pro-democracy campaigners who attended protests across the country on Friday.

The crowd in Tahrir chanted “We have brought down the regime”,  while many were seen crying, cheering and embracing one another.   Continue reading

By Testingunderground Posted in News

If love rejected..hurt

Buat anda yang cintanya ditolak, jangan berduka cita. Realitinya, percintaan adalah satu perjuangan memiliki sekeping hati. Dalam perjuangan pasti ada dua keadaan yang ditemui iaitu berjaya atau kecewa.

Anda berjuang untuk meluahkan hasrat hati untuk memiliki seseorang sebagai kekasih tetapi ditolak. Sebagai seorang pejuang, anda tidak boleh berasa kecewa dengan sikap si dia kerana cinta tidak boleh dipaksa. Ternyata dia hanya menganggap anda sebagai hanya kawan. Ini hakikat yang anda harus fahami dan yakini, sebab itu jangan menyesal atau terkilan jika cinta anda ditolak.

Anggaplah hubungan itu sebagai jalinan persaudaraan yang tidak akan putus.   Continue reading

By Testingunderground Posted in New

Adakah sama Saka dengan Qareen?

Soalan:

Saya banyak mendengar perkataan saka yang dirujuk kepada gangguan makhluk harus atas seseorang yang berpunca daripada keturunan seseorang yang mendampinginya sentiasa meminta berbagai permintaan atau mengenakan berbagai keburukan. Adakah ini sama dengan istilah qareen yang pernah Dato’ sentuh dalam jawapan terdahulu. Samakah antara saka dengan qareen? Bagaimana hendak mengatasi hal ini apabila ianya berlaku?

SAMIHAH MANSOR
Batu Gajah

Continue reading

By Testingunderground Posted in Islam

Oh! Akar

Resamnya Akar . .

 

Gigih mencari sumber air,

Menembus tanah keras demi sebatang Pohon

 

Ketika pohon tumbuh,

Berdaun rendang,

Berbunga indah,

Berbuah lazat,

Penghuni bumi memuji dan menikmati. Continue reading

By Testingunderground Posted in New

Nak beli ketuhar microwave atau ketuhar elektrik ??

“Ketuhar gelombang mikro atau lebih popular dengan nama inggerisnya microwave oven, ialah antara gajet moden yang popular dikalangan para suri rumah dan pengusaha restoran di dunia sebagai jalan pintas menyediakan makanan untuk keluarga dan pelanggan.

Ketuhar ini amat popular kerana kecekapannya memanaskan makanan dalam sekelip mata. Lebih-lebih lagi, amat membantu pada bulan puasa, waktu sahur. Para ibu dan isteri hanya perlu masukkan makanan ke dalam ketuhar dan tekan punatnya…nyit. ..nyit… nyit dan tinggg….! Makanan panas sudah pun terhidang. Justeru, hampir setiap rumah kini memiliki microwave oven.

Continue reading

By Testingunderground Posted in Health

Doa mohon zuriat keturunan yg baik

doazuriatbaik11

1) “Wahai Tuhanku! Kurniakanlah kepadaku dari sisiMu zuriat keturunan yang baik; sesungguhnya Engkau sentiasa Mendengar (menerima) do’a permohonan”.

( Surah Ali’ Imran: 38 )

doazuriatbaik21

2) “Wahai Tuhanku! Jadikanlah daku orang yang mendirikan sembahyang dan demikianlah juga zuriat keturunanku. Wahai Tuhan kami, perkenankanlah doa permohonanku.” (Surah Ibrahim: 40)

doazuriatbaik31

3) “Wahai Tuhan kami, anugerahkanlah kepada kami isteri-isteri kami dan keturunan kami sebagai penyenang hati (Kami), dan jadikanlah kami imam bagi orang-orang yang bertakwa.” (Surah Al-furqan: 74)

By Testingunderground Posted in New