Jom Join STORMREADERS

AMARAN: Perniagaan ini adalah wajib jika anda mahukan kejayaan dunia dan akhirat!“Perniagaan Yang Menguntungkan Anda Dunia dan Akhirat !

Dengan Hanya Beberapa langkah sahaja Sahaja, Anda Kini Mampu Memulakan Perniagaan Dengan Pulangan Yang Lumayan & Menambah Nilai Diri Anda!

Dari Meja: Team StormReaders Penang, Zamadi Omar  & Hazly Harun
Perkara: Rahsia Untung Besar Perniagaan MLM StormReaders

Salam sejahtera,

Sukacita diumumkan kewujudan perniagaan MLM bernama StormReaders (Bukan Storm Riders!) yang merupakan sebuah program MLM yang 100% syariah compliant.

Perniagaan MLM StormReaders adalah sesuatu yang unik kerana jarang kita dengar perniagaan MLM dilakukan untuk bahan-bahan ilmiah. Bukan sahaja menjana pendapatan melalui perniagaan, tetapi juga dapat menyebarkan ilmu yang hasanah iaitu membina muslim elit.

Apa Yang Dijual di bawah StormReaders?

Itu yang menariknya…

Jawapannya- buku-buku di bawah Telaga Biru Sdn Bhd, Gelari Ilmu Sdn Bhd serta syarikat-syarikat daripada indonesia dan InsyaALLAH banyak lagi syarikat-syarikat akan bekerjasama untuk menjayakan perniagaan ini.

Dan kebanyakkan syarikat-syarikat kerjasama merupakan pengeluar buku-buku motivasi, keagaamaan, koleksi hadis & doa dan banyak lagi.

Antara Produk-Produk StormReaders Network

Buku-buku Keluaran

begitu juga majalah yang laris setiap bulan

Majalah-majalah Keluaran

Buku-buku yang dikarang oleh Irfan Khairi, Dato Fadzilah Kamsah, Ustazah Norbahyah, Prof Izzi, Ustaz Zahzan, Ustaz Zaharuddin,Ustaz Hasrizal (saifulislam.com) dan ramai lagi.

Oleh itu, boleh dikatakan, bahan-bahan ilmiah yang dihasilkan adalah berkualiti.

Bolehkah StormReaders?

Mengikut fakta daripada wikipedia.org hampir 60% penduduk malaysia ini menganut agama islam. Andai kata 50% (7.8 juta orang) daripada penduduk Islam layak untuk memiliki atau membeli buku-buku ilmiah.

Banyak sangat tu! ok tak pa katakan 1% daripada 7.8 juta iaitu 78,000 orang (orang yang sekeliling anda). Ini bermaksud pasaran untuk buku sangat-sangat luas.

Apakah Halatuju StormReaders?

Untuk pengetahuan anda StormReaders merupakan satu-satunya syarikat MLM buku di dunia.

Impian StormReaders adalah agar setiap orang malaysia akan mempunyai satu “mini library“di rumah mereka.

Bayangkan jika anda meyertai StormReaders anda bukan sahaja dapat keuntungan dunia malah akhirat juga!

Bagaimana Plak Plan Pemasaran StormReaders?

Baiklah…berikut merupakan maklumat mengenai plan pemasaran StormReaders…

Plan Pemasaran StormReaders Network

Berikut adalah jenis-jenis pendapatan melalui Perniagaan StormReaders

 • 20% jualan e-store
 • 10% overriding jualan e-store tajaan
 • 5% perkongsian GOSV Bulanan
 • 15% nilaimata(cp) jualan peribadi
 • 15% nilaimata(cp) jualan kumpulan
 • 3% perkongsian GNSV bulanan
 • 15% nilaimata (cp) jualan bulanan-kepimpinan
 • 3% perkongsian GNSV bulanan-kepimpinan
 • 2% tabung umrah/perlancongan-kepimpinan

Bagaimana untuk memperolehi pendapatan-pendapatan di atas?

Baiklah…Berikut adalah penerangan menjadi ahli:

Keahlian Biasa

1. Keahlian boleh diperolehi melalui pendaftaran dengan yuran keahlian sebanyak RM90 sahaja.

Dengan keahlian ini ahli akan memiliki:

2. Setiap ahli yang telah mendapatkan keahlian akan memiliki sebuah laman web e-Store (sila klik sini untuk contoh) yang lengkap dengan produk-produk dan sedia untuk menerima tempahan secara online. Ahli perlu membuat promosi untuk peniagaan ‘online’ miliknya dan seterusnya menjana pendapatan melalui komisyen dan bonus jualan e-Store.

Namun begitu, ahli biasa ini (RM90.00) tidak boleh menaja ahli baru / rakan pengedar. Jadi hanya pendapatan (1) sahaja diperolehi oleh ahli biasa ini.

Keahlian Sebagai Rakan Pengedar

2. Setiap rakan pengedar akan dapat seperti apa yang ahli biasa dapat dan tambahan 
pendapatan
lain dalam StormReaders iaitu:

(Maklumat lanjut, sila hubungi kami)

Apa Kata Panel Syariah?


Penilaian Hukum Syariah Bagi Pelan Pemasaran Stormreaders Network

Segala puji bagi Allah tuhan sekalian alam. Selawat dan salam buat junjungan mulia pesuruh Allah, Nabi Muhammad s.a.w, para sahabatnya dan setiap mereka yang menuruti jalan lurus panduannya.

Setelah dilakukan semakan dan perbincangan berkenaan plan perniagaan yang diberikan, sekadar kemampuan kami, berikut disertakan hasil semakan ke atas pelan pemasaran Stormreaders Network Sdn Bhd:-

1. Apakah barang yang menjadi teras bisnes dan jualan?
Jawabnya ia adalah kumpulan buku-buku agama dan media terbitan Telaga Biru Sdn. Bhd. Justeru tiada keraguan pada “subject matter” dalam skim Stormreaders Network Sdn Bhd.

2. Menjadi Ahli
Keahlian Stormreaders Network boleh dimiliki dengan membayar yuran pendaftaran sebanyak RM90 untuk:

 • Kit Permulaan Perniagaan = RM30
 • Kad keahlian Stormreaders = RM30 (tahunan) *Insuran Takaful RM20,000 & Khairat Kematian RM3,000
 • Kemudahan e-Store & Sistem e-Net = RM30 (tahunan)

Maka: setelah semakan, beberapa aqad telah digunakan iaitu:

 1. Wakalah Muqayyadah: Iaitu pihak peserta mewakilkan sebahagian wangnya untuk menyertai skim takaful dan juga skim khairat kematian.
 2. Ijarah (Sewa): e-Store & Sistem e-Net adalah sebuah kedai maya dan sistem maklumat pengurusan rangkaian yang disewakan kepada peserta dengan nilai tertentu pada setiap tahun. Dikenakan pada nilai RM30 setiap tahun. Ahli bebas sama ada untuk meneruskan sewaan atau tidak (memperbaharui keahliannya).
 3. Bai al-Mutlaq: Iaitu jual beli biasa, apabila pihak peserta membeli Kit Permulaan Perniagaan.

Justeru, sepanjang semakan saya, tiada unsur pinjaman duit, atau serahan duit tanpa timbal balas aset. Semua wang yang diserahkan dalam yuran awal mempunyai aqad tersendiri di dalam Islam dan semua aqad tersebut adalah harus dan halal.

Menggabungkan pelbagai aqad tersebut dalam satu borang juga diizinkan kerana semua aqad berdiri dengan sendirinya (Mustaqil) tanpa bertentangan di antara satu sama lain. Dalam kata lain ia bukan “Uqud Mutanaqidhah Wa Mutanafiah” yang tidak boleh digabung jalinkan.

Di peringkat ini, ahli boleh menjana pendapatan dari:
2.1. 20% Komisyen Jualan e-store peribadi

Syariah: Wakalah Bil Ujr (wakil dengan upah): Oleh kerana barangan di dalam e-store adalah bukan milik ahli, tetapi milik syarikat yang diniagakan oleh ahli di dalam ‘online store’nya. Ini bermakna hubungan di antara ahli dan syarikat dalam konteks ini adalah ‘WAKALAH BIL UJR’ Aqad ini juga termeterai iaitu apabila setiap penjualan yang dibuat melalui e-store peserta, pihak syarikat akan memberikan komisyen sebanyak 20% dari semua harga terkumpul jualan. Ia juga halal dan harus serta menepati syarat-syarat dalam aqad Wakalah Bil Ujr iaitu wakil maklum akan jumlah komisyen yang ditawarkan syarikat.

2.2. 5% Bonus Jualan e-Store Global (GOSV) – Perkongsian daripada 5% jumlah jualan seluruh e-Store yang terdapat di dalam rangkaian e-Store Stormreaders Network dengan jumlah perkongsiannya mengikut tahap pencapaian jualan e-Store peribadi.

Syariah: Pendapatan ini halal, ia didasari oleh aqad Hibah, iaitu hadiah dari sebelah pihak iaitu syarikat sebagai insentif galakan bagi ahli mereka.

3. Menjadi Pengedar

Ahli boleh maju kepada peringkat ‘Pengedar’ dengan membuat pembelian peribadi terkumpul yang bernilai 100 mata (RM300).

Syariah: Tiada masalah dari sudut hukum kerana penganugerahan ini datang dari pihak syarikat sejurus ahli mencapai tahap yang ditentukan. Oleh kerana gelaran ini datang dengan sedikit kelebihan tambahan, ia didasari oleh aqad Hibah. Pembelian peribadi yang disyaratkan juga tiada bermasalah kerana ia adalah pembelian aset sebenar (iaitu produk buku dan lain-lain), dan pembelian peribadi ini tidak diikat dengan sebarang syarat lain yang bertentangan dengan sifat aqad jual beli (Muqtada al-Aqd)

3.1. 5% Komisyen jualan peribadi di dalam rangkaian (direct sponsor)

Syariah: Didasari oleh aqad Hibah dari satu pihak, tiada sebarang masalah dari perspektif Syariah.

3.2. 10% Bonus ‘overriding’ e-Store tajaan peribadi (dengan syarat jualan minima e-Store peribadi mencapai RM500 setiap bulan).

Syariah: Aqad digunakan adalah Hibah Bi Syarti Iwad. Iaitu hadiah dengan syarat pencapaian satu kerja sebagai timbal.

Janji Hibahnya berlaku adalah apabila pihak syarikat menjanjikan hadiah bernilai 10 % dari harga jualan e-Store peserta yang berada di dalam kumpulannya, syarat pencapaian sebagai timbalan adalah pihak syarikat mengenakan syarat RM500 jualan sendiri pada bulan tersebut. Aqad ini juga boleh ditakyif sebagai jualah iaitu :-

Syarikat menawarkan 10% dari nilai jualan kumpulan di bawah seseorang peserta apabila peserta dan kumpulan di bawah berjaya mencapai satu target jualan. Aqad seperti ini juga harus di sisi Islam.

3.3. 5% Bonus ‘overriding’ jualan kumpulan rangkaian sehingga jumlah maksima RM4500 seminggu atau 25% daripada jumlah jualan harian kumpulan (dengan syarat membina sekurang-kurangnya 3 kumpulan dengan 100 mata setiap kumpulan).

Syariah: 5% ini dianugerahkan oleh pihak syarikat dengan target pencapaian jualan dan pembinaan kumpulan. Justeru ia sekali lagi dibina atas aqad Jualah.

3.4. 3% Bonus jualan rangkaian global GNRSV – Perkongsian daripada 3% jumlah jualan rangkaian global dengan jumlah perkongsian bergantung kepada tahap pencapaian.

Syariah: 3% ini dianugerahkan oleh syarikat sebagai tambahan pendapatan ahli. Ia di dasari oleh Hibah.

4. Menjadi Pemimpin

Pengedar dan juga ahli-ahli di dalam kumpulannya perlulah membuat JUALAN PERIBADI bulanan minima 20 mata (RM60) masing-masing untuk terus menikmati komisyen dan bonus rangkaian.

Syariah: Terma ini juga harus di sisi Syariah dan ia didasari oleh aqad Ju’alah sama seperti sebelum ini. Yang mana, jualan peribadi dan ahli dijadikan sebagai prestasi atau target yang perlu dicapai bagi membolehkan pengedar dan ahli dalam kumpulan unutk menikmati komisyen dan bonus rangkaian. Dalam konteks ini, komisyen dan bonus rangkaian menjadi imbuhan Ju’alah.

Hasil prestasi jualan bulanan ini juga akan memberikan bonus tambahan kepada pengedar dan kumpulan rangkaian seperti berikut:

4.1. 5% Bonus kesetiaan kumpulan sehingga kepada tahap maksima mengikut tahap pencapaian atau pangkat.

Syariah: Ia terbina dari aqad Hibah oleh pihak syarikat kepada ahli yang dirasakan layak dan menepati kriteria tertentu.

4.2. 5% Bonus kesetiaan kumpulan global (GNMSV) – Perkongsian 5% daripada jumlah jualan bulanan dengan jumlah perkongsian mengikut tahap pencapaian atau pangkat).

Syariah: Ia terbina dari aqad janji HIBAH yang ditawarkan oleh pihak syarikat. Tiada masalah syariah dalam perkara ini.

4.3. Tabung Umrah & Pelancongan (Simpanan dari Perkongsian 2% daripada jumlah jualan bulanan dengan jumlah perkongsian mengikut tahap pencapaian atau pangkat).

Syariah: Ia juga adalah dari jenis Hibah Mutlaqah oleh pihak syarikat.

Penyemakan dari semasa ke semasa juga akan kami jalankan demi memastikan perjalanan bisnes ini menepati hukum Islam.

Demikian ringkasan kajian kami dan pihak kami sentiasa mengalukan komentar membina dari pelbagai pihak lain sekiranya didapati ada perkara penting yang terlepas dari semakan dan pemerhatian kami.

Kami juga dengan ini tidak bertanggungjawab sekiranya terdapat sebarang pindaan ke atas plan atau salahlaku mana-mana individu dari syarikat atau ahli dalam menjalan aplikasi plan dan bisnes ini, atau apa jua perubahan yang dilakukan di luar pengetahuan kami.

Wallahu’alam. Sekian.

Zaharuddin Abd Rahman & Zahazan Mohamed
Penasihat Syariah
Stormreaders Network Sdn Bhd
13 Ramadhan 1430H

“Perniagaan Ini Wajib Bagi Anda!”


Ramai yang telah mencuba perniagaan ini. Kini giliran anda pula. Sudah tidak sabar? Klik di sini untuk dapatkannya sekarang!

Dan sepertimana, kita semua tahu, dalam konsep MLM, mereka yang sertai pada awal rangkaian mendapat pelbagai advantage.

Oleh itu, bagi anda yang berminat untuk mengetahui lanjut, jom sertai.

Contoh Kejayaan

Masih ragu? Baiklah, berikut adalah adalah orang yang telah berjaya dengan pernigaan StormReaders ini.

“Taniah Kepada Firdaus”

Sila rujuk Buku Solusi Isu No. 22 Muka Surat 86.

Usah Tangguh Lagi. Daftar Sekarang!


Klik Di Sini Untuk Mendaftar ]

Yang ikhlas,

Team Ilmu StormReaders


p.s.
Usah berfikir dua kali untuk memulakan perniagaan ini kerana ia adalah penentu kepada kejayaan dunia dan akhirat andaDapatkan sekarang juga!

p.p.s.s. Dengan menyertai perniagaan ini, bermakna anda berhak menjual kesemua produk. Ya, anda boleh buat duit dengan perniagaan ini dan mendapat hampir 60% keuntungan jualan serta membina masyarakat muslim elite!

Hubungi Kami |

Earnings Disclaimer
EVERY EFFORT HAS BEEN MADE TO ACCURATELY REPRESENT THIS PRODUCT AND IT’S POTENTIAL. EVEN THOUGH THIS INDUSTRY IS ONE OF THE FEW WHERE ONE CAN WRITE THEIR OWN CHECK IN TERMS OF EARNINGS, THERE IS NO GUARANTEE THAT YOU WILL EARN ANY MONEY USING THE TECHNIQUES AND IDEAS IN THESE MATERIALS. EXAMPLES IN THESE MATERIALS ARE NOT TO BE INTERPRETED AS A PROMISE OR GUARANTEE OF EARNINGS. EARNING POTENTIAL IS ENTIRELY DEPENDENT ON THE PERSON USING OUR PRODUCT, IDEAS AND TECHNIQUES. WE DO NOT PURPORT THIS AS A “GET RICH SCHEME.”

ANY CLAIMS MADE OF ACTUAL EARNINGS OR EXAMPLES OF ACTUAL RESULTS CAN BE VERIFIED UPON REQUEST. YOUR LEVEL OF SUCCESS IN ATTAINING THE RESULTS CLAIMED IN OUR MATERIALS DEPENDS ON THE TIME YOU DEVOTE TO THE PROGRAM, IDEAS AND TECHNIQUES MENTIONED, YOUR FINANCES, KNOWLEDGE AND VARIOUS SKILLS. SINCE THESE FACTORS DIFFER ACCORDING TO INDIVIDUALS, WE CANNOT GUARANTEE YOUR SUCCESS OR INCOME LEVEL. NOR ARE WE RESPONSIBLE FOR ANY OF YOUR ACTIONS.

MATERIALS IN OUR PRODUCT AND OUR WEBSITE MAY CONTAIN INFORMATION THAT INCLUDES OR IS BASED UPON FORWARD-LOOKING STATEMENTS WITHIN THE MEANING OF THE SECURITIES LITIGATION REFORM ACT OF 1995. FORWARD-LOOKING STATEMENTS GIVE OUR EXPECTATIONS OR FORECASTS OF FUTURE EVENTS. YOU CAN IDENTIFY THESE STATEMENTS BY THE FACT THAT THEY DO NOT RELATE STRICTLY TO HISTORICAL OR CURRENT FACTS. THEY USE WORDS SUCH AS “ANTICIPATE,” “ESTIMATE,” “EXPECT,” “PROJECT,” “INTEND,” “PLAN,” “BELIEVE,” AND OTHER WORDS AND TERMS OF SIMILAR MEANING IN CONNECTION WITH A DESCRIPTION OF POTENTIAL EARNINGS OR FINANCIAL PERFORMANCE.

ANY AND ALL FORWARD LOOKING STATEMENTS HERE OR ON ANY OF OUR SALES MATERIAL ARE INTENDED TO EXPRESS OUR OPINION OF EARNINGS POTENTIAL. MANY FACTORS WILL BE IMPORTANT IN DETERMINING YOUR ACTUAL RESULTS AND NO GUARANTEES ARE MADE THAT YOU WILL ACHIEVE RESULTS SIMILAR TO OURS OR ANYBODY ELSES, IN FACT NO GUARANTEES ARE MADE THAT YOU WILL ACHIEVE ANY RESULTS FROM OUR IDEAS AND TECHNIQUES IN OUR MATERIAL.

By Testingunderground Posted in New

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s