New Clone Iphone direct from China

GAMBAR0126 GAMBAR0134 GAMBAR0136
Set Iphone Clone                                             USB cable                                 Earphone

GAMBAR0131 GAMBAR0132

Phone – Front                                                               Phone – Back

GAMBAR0139 GAMBAR0140 GAMBAR0142

Phone – Case                         Charger Bateri                   Extra Case – Gantung kat leher

GAMBAR0143

2 bateri Li-Ion

Sudah 2 hari aku beli telepon ini dah…terlupa pulak nak masukkan dlm blog aku….mungkin excited sangat dengan handphone nie sehingga terlupa nak masukkan dlm blog…Pendekkan cerita aku beli nie drp adik perempuan. Dia pulak dpt drp tunangnya yang baru balik dari China 2 hari lepas kerana berkursus kat sana…

Mulanya cam tak percaya…Huih… Iphone…tapi jangan tertipu ini adalah iphone clone sama tapi tak serupa…Interface touchscreen secerdik  iphone….kalau tak teliti semua kita boleh tertipu….Namun aku beli juga sebab ianya murah dan aku memang bercita-cita nak beli Iphone nie tapi tunggu dia support wifi 802.11a/g/n atau dilengkapi  ngan wimax.. itu pun kalau ada….lama lagi nak kena tunggu…

Tak boleh Iphone ori. Iphone clone pun jadilah…maka aku pun belilah dengan harga RM450 aku taktau harga pasaran berapa…Iphone clone nie memang tulis 32GB tapi dia punya memory kad dijual asing sbb internal memory below 1MB je…dia  depend ext. memory MicroSD atau TD…sekarang nie aku pakai 2gb shj…sedih..huh….tapi dia boleh support sampai 8gb.

Berita buruknya….banyak juga application yg tak de…dan ia cuma support GSM bukan 3G..bunyi speaker ada kurang byk  la..walaupun dia ada Hi-Fi…kalau nak dengaq lagu baik beli Ipod kot…games hanya 1 je …tapi leh install lg..internet connection lak.. pakai WAP atau GPRS agaknyer la…camera cuma 1.3++pxl aku rasa la sebab gamber tak sharp dan agak blur…quality low…

Berita baiknya… touchscreen dan fungsinya sama cam Iphone ori tapi Iphone ori lagi smooth mungkin sebab memory tinggi…dia leh masuk 2 atau dual sim card …charge pakai USB atau Power Adapter ada FM Radio..n..bluetooth

Aku selidik lagi akhirnya aku tau Brand sebenar phone nie adalah Brand Sci Phone CECT cuma tak tau yg mana satu sebab byk model CECT rasanya aku CECT i68 atau i9 atau i9s entah aku pun dah konfius….Mungkin ini lah spesifikasi dia lebih kurang lah…

Specifications

Highlights:
SUPPORT GSM 850 900 1800 1900MHz
JAVA 2.0 ,Compatible with the third party software
Shake Control Capacity, Internet, Email, MP3,Video Player & Recorder , Calendar, Calculator
GPRS/MMS / WAP 2.0/

1. Network: Support GSM 850/900/1800/1900WHz

2. Java2.0 supported, compatible with the third party software: MSN, Office, PDF and multi-games;

3. 3.2 inch ultra-definition flat touch screen;

4. Shake control capacity: swing to change music, pictures, interface menu. Menu flow in and out on the screen;

5. Slide to unlock;

6. MP3/MP4 player, bulti-in Hi-Fi stereo speaker, Support MP3 MP4 3GP;

7. FM radio;

8. Bluetooth 2.0;

9. Dual sim active: Dual sim Can Be Online At The Same Time;

10. Multi-language supported: English ,French ,Spanish ,Portuguese ,Turkic ,Pycck ,Chinese ,Arabic…….

11. 2 Megapixels auto-focus camera, DV, radio recorder;

12. Supports MMS/GPRS/WAP2.0;

13. Automatically adjust the status of pictures or videos when you play them;

14. E-book,64 phonix ring tone;

15. Free 2GB T-Flash card;

16. Dimension( Length x Width x Thickness):110mmx60mmx11.5mm

17. Weight: 95g; Very Light And Small

18. Duration of Standby Time: Up to 200-420hr (depend on the local network status)

19. Duration of Call Time: Up to 200-380mins(depend on the local network status)

20. USB 2.0 High Speed Transfer;

21. Calendar ,To Do List ,Alarm ,World Clock ,Calculator ,Unit Converter ,Currency Converter ,Health

6 comments on “New Clone Iphone direct from China

  1. Assalam…
    nak tnya..dia punya memory card yg mcm mna eh..??
    klu bole masukkan la pic memory card tu sekali…bole x..? nak contoh dia..
    klu nk beli yg ada wifi beli sciphone i68 4G…connection internet dia memang bole tahan la jg…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s