EMR Protector – Lindungi anda daripada bahaya EMR

PRODUK ABAD KE-21 DEMI KESIHATAN INSAN
TERSAYANG

EMR

*BionCerastone EMR Protector ialah produk teknologi canggih abad ke-21 jepun
untuk melindungi anda daripada kesan mudarat pencemaran gelombang
elektromagnet.
*Digabungkan dengan Bio ceramics yang berupaya mengeluarkan tenaga skalar,
sinaran inframerah dan ion negatif, ia menghapus dan meneutralisasikan kesan
buruk gelombang elektromagnet yang berpunca daripada peranti kegunaan harian.
*BionCerastone EMR Protector direka khusus agar mudah digunakan pada
mana-mana bahagian telefon bimbit,tv,komputer,ketuhar gelombang mikro,peti sejuk,penyaman udara dan lain-lain peralatan elektrik.
*Lindungilah diri dan keluarga tersayang anda dan alami ketenangan dengan
BioCerastone EMR Protector.

*Telefon bimbit merupakan kemudahan era moden dalam masyarakat kita.Namun begitu inovasi canggih ini mengancam kesihatan manusia.Kita terdedah kepada pelbagai bentuk sinaran setiap hari.Daripada gelombang mikro hinggalah sinar X, kita sentiasa dikelilingi gelombang EMF
(SINARAN ELEKTROMAGNET).
*Bahaya teknologi wayarles mungkin lebih tragik daripada kesan rumah hijau.Sinaran telefon bimbit boleh mengakibatkan kerosakkan genetik malah penggunaan secara sederhana teknologi komunikasi komunikasi mudah alih ini masih boleh meningkatkan risiko tumor otak secara mendadak.”

ADAKAH IA SELAMAT
Telefon bimbit “Merosakkan sel-sel otak”
*sinaran telefon bimbit boleh merosakkan sel-sel darah dengan meningkatkan kuasa tekanan sesama mereka kata para saintis.

Telefon bimbit “Mengubah DNA manusia” *kajian makmal menunjukkan bahawa gelombang radio daripada telefon bimbit boleh mengancam sel-sel badan dan merosakkan DNA.
(sumber dari BBC News)

Telefon bimbit boleh mempengaruhi kualiti sprema
*kata penyelidik jika telefon bimbit disimpan dalam poket dan dibiarkan dalam mod cakap akan merendahkan kualiti sprema, demikian menurut penyelidikkan baru daripada cleveland clinic.
(sumber dari CNN)
Kajian: Radiasi dari telefon bimbit merosakkan daya ingatan
*pendedahan kepada sinaran telefon bimbit memburukkan ingatan jangka pendek,menurut kajian baru di sweden.
(sumber dari the total sweden news in English)

Soalan-soalan lazim

1.Apakah itu E.M.R?
E.M.R merujuk kepada radio elektromagnet,sinaran frekuensi berbahaya yang dipancarkan oleh telefon bimbit.Sinaran tidak mengion daripada sumber frekuesi rendah mengion seperti model awal telefon bimbit dipercayai selamat.Pandangan ini telah berubah sejak kuasa telefon bimbit dipertingkatkan daripada gelombang paras rendah kepada gelombang mikro paras tinggi

2.Apakah perbezaan antara gelombang radio dan gelombang mikro?
Gelombang radio adalah kuasa penghantaran berparas rendah yang menghantar isyarat dari atau ke telefon anda.Frekuensi tidak mengion ini adalah selamat.Kini telefon bimbit berkapasiti 900MHZ hingga 2.4GIGs atau lebih tinggi agar andadapat menerima isyarat yang jelas apabila bergerak dari satu bilik ke satu bilik lain atau di luar.Namun demikian,telefon anda kini dilengkapi kuasa sinaran gelombang mikro/inframerah.

3.Adakah telefon bimbit membahayakan?
Beberapa penyelidikan telah menunjukkan sinaran frekuensi radio daripada antena telefon bimbit “MENYEBABKAN KEROSAKKAN GENETIK DALAM DARAH MANUSIA”,sementara satu kajian kes lagi mendapati “PENINGKATAN STATISTIK YANG SIGNIFIKAN”bagi tumor otak neuro-eptelium dikalangan pengguna telefon bimbit.
Dalam tahun 2004,satu kajian terhadap 750 orang yang dilaksanakan oleh karolinska institute di sweden mendapati bahawa pengginaan telefon bimbit selama 10 tahun dan ke atas meningkatkan risiko tumor telinga sebanyak 4 kali.

4.Apakah kesan-kesan bahaya dari penggunaan telefon bimbit yang terlalu kerap?
Ramai pengguna mengadu bahawa telefon mereka terasa hangat dan mereka mengalami tanda-tanda seperti sakit kepala,kelesuan,kebas dan kehilangan ingatan .Ada telefon bimbit yang lebih menjana haba daripada yang lain.Dalam satu kajian terhadap remaja di bawah 16 tahun,saintis di Eropah melaporkan kehilangan memori jangka pendek(SEHINGGA 50 MINIT) boleh berlaku selepas menggunakan telefon bimbit.

5.Bagaimanakah BioCerastone EMR Protector bertindak?
BioCerastone EMR protector dicipta dengan teknologi canggih jepun daripada bahan seramik yang berupaya mengeluarkan tenaga skalar,sinaran inframerah dan ion negatif yang boleh menghapus dan meneutralkan kesan buruk gelombang elektromagnet bagi melindungi anda dan keluarga tersayang daripada ancaman sinar telefon bimbit.

6.Berapa lamakah BioCerastone EMR protector boleh bertahan? Apakah perlu untuk menggantikannya setiap tahun?
BioCerastone EMR protector mengurangkan sinar Frekuensi radio sepanjang jangka hayat selagi ia tidak dirosakkan.BioCerastone EMR Protector tidak boleh dipindahkan ke telefon lain selepas dipasang kerana pelekat 3M tidak dapat melekat lagi selepas ditanggalkan.Oleh itu,gunakan BioCerastone EMR Protector yang baru untuk telefon bimbit yang baru dibeli.

One comment on “EMR Protector – Lindungi anda daripada bahaya EMR

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s